Vijfde Broodje Natuurlijk gelanceerd: Broodje Gelderse Vallei

Het Broodje Gelderse Vallei is het vijfde broodje binnen het ‘Broodje Natuurlijk’-concept van MVO Nederland en bevat producten van boeren uit de regio die werken aan natuurlijke landbouw. De broodjes Utrecht, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam gingen het Broodje Gelderse Vallei voor. Met het nieuwe broodje wil MVO Nederland de kloof tussen boeren en bedrijven verkleinen en natuurlijke landbouw verder opschalen.
Lokale boeren
Verschillende lokale boeren leveren de producten voor het Broodje Gelderse Vallei. Zeventig procent van deze bedrijven is biologisch. Het broodje Gelderse Vallei heeft drie varianten: met lupine, kaas of gehaktbal. De verschillende varianten van het broodje bevatten producten van lupinebonenteler Lekker Lupine, regeneratieve burgerboerderij De Biesterhof, walnoten- en hazelnotenkweker Veld 4, natuurinclusieve burgerboerderij De Patrijs, biologische pluimveehouderij Ons Ei, brouwerij De Hemel, Landgoed Mariënwaerdt, streekbrood van GraanGeluk, Stadsbrouwerij Wageningen, rundveehouder Herefords van de Heuvelrug en bakkerij Mekx.
Ontwikkeld door chefs
Elk broodje volgens het 'Broodje Natuurlijk'- concept voldoet aan drie uitgangspunten. Ze worden ontwikkeld door lokale chefs, bereid met ingrediënten van boeren die biodiversiteit stimuleren en de boer krijgt een eerlijke prijs. Dankzij de samenwerking met grote regionale bedrijven hebben de boeren afzetgarantie en groeit de markt voor natuurlijke landbouwproducten.
Verkrijgbaar
Het broodje is te verkrijgen via Oregional en in restaurants van Unilever's Global Foods Innovation Centre 'Hive', Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen University & Research en de Christelijke Hogeschool Ede.
Tekst: Lorena Bronk
Beeld: MVO Nederland
Bron: MVO Nederland