Vee-en-Gewas.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieƫn

      • Gelderland
      • Overijssel
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesOverijsselKipfilet Veldhoeve Kip lekkerste streekproduct van Overijssel

Kipfilet Veldhoeve Kip lekkerste streekproduct van Overijssel

De gerookte kipfilet van Veldhoeve Kip uit Albergen is afgelopen zaterdag 1 september uitgeroepen tot lekkerste streekproduct van Overijssel.
De gerookte kipfilet van Veldhoeve Kip uit Albergen is afgelopen zaterdag 1 september uitgeroepen tot lekkerste streekproduct van Overijssel.
De gerookte kipfilet van Veldhoeve Kip uit Albergen is afgelopen zaterdag 1 september uitgeroepen tot lekkerste streekproduct van Overijssel. Veldhoeve Kip mag zich daardoor Smaakmaker Overijssel 2018 noemen.

Op het Stadsfestival in Zwolle werd de gerookte kipfilet door de jury gekozen als winnaar, schrijft RTV Oost. Aan de finale in Zwolle deden elf producenten van streekproducten mee, er werd gestreden om het lekkerste streekproduct van Overijssel.

De prijs is een initiatief van het verduurzamingsprogramma van de provincie Overijssel. Met het programma stimuleert Overijssel de verduurzaming van de voedselproductie, hiervoor is twaalf miljoen euro beschikbaar. In het programma gaat het om zeven themas: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, de eiwittransitie, natuurrijk ondernemen en de boer als buur. Winnaar Veldhoeve Kip krijgt de mogelijkheid de gerookte kipfilet aan te bieden in het bedrijfsrestaurant van het Provinciehuis.

Veldhoeve Kip is een kipconcept van vleeskuikenhouders Marc en zijn vrouw Annet ten Velde uit Albergen (OV). Ze schakelden in 2016 om van reguliere vleeskuikens naar hun eigen kipconcept. In een volledig gesloten keten met vermeerdering, broederij, opfok en vleeskuikenhouderij op eigen erf produceren ze de Veldhoeve kip: een traag groeiende kip met de smaak van vroeger.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Tekst: RTV Oost

Beeld: Wikipedia

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Pluimveeweb.nl logo
Alles over de Pluimveehouderij, economie, beleid, huisvesting, mechanisatie, lucht, water licht, voeding, gezondheid, fijnstof, legpluimvee, vleeskuikens, ouderdieren, broederij en fokkerij op Pluimveeweb.nl
Praat mee
Vee & Gewas is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Oost-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Vee-en-Gewas.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Gelderland
  • Overijssel
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Vee-en-Gewas.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Gelderland
        • Overijssel
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top