Vee-en-Gewas.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Gelderland
      • Overijssel
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesGelderlandKerstspecial: Kroketten en bitterballen van Achterhoeks Limousin-vlees

Kerstspecial: Kroketten en bitterballen van Achterhoeks Limousin-vlees

Annerie en Jeroen van Bommel werken vijftien uur per dag, zeven dagen in de week in hun zogenoemde ‘kroketterij’ in Toldijk (GD). Met hun snel groeiende vleesveestapel van 20 Limousin-koeien produceren ze rundvlees van hoogwaardige kwaliteit. Hun kroketten en bitterballen zijn inmiddels graag geziene gerechten op borrelkaarten en lunchmenu’s in de regio.

Van Bommel Beef, zoals het bedrijf van het echtpaar heet, levert tegenwoordig vlees, kroketten en bitterballen aan horeca-ondernemers en winkels. Het was een grote droom, met name voor Jeroen, die niet is opgegroeid op een agrarisch bedrijf. „Maar Jeroen heeft tijdens zijn opleiding aan de HAS stage gelopen bij Nederlanders die in Frankrijk driehonderd stuks vleesvee van het ras Limousin hielden. Daar heeft hij de vleesverkoop aan huis opgezet en raakte hij geïnteresseerd in het ras.”

Weeskalfjes

„Jeroen dacht: Wat ik daar kan, kan ik hier ook”, vertelt Annemarie. „Hij heeft toen een paar weeskalveren gekocht, waarmee hij in de Betuwe begon. Het vlees werd afgezet in de vorm van pakketten. Maar de klanten kregen wensen en wilden alleen hamburgers. De schenkels wilden ze liever niet. De voorkeur ging echt naar snel vlees en het ‘trage’ vlees bleef liggen.” Maar ze kwamen snel met een oplossing. „Riblappen zijn perfect voor kroketten en stoofpotten.”

Lees het hele artikel zaterdag 22 december in de kerstspecial van Vee&Gewas. Nog geen abonnee? Vraag een proefnummer aan.

Foto van Erin Veenink
Tekst: Erin Veenink

Erin studeerde af in 2016 aan de School voor Journalistiek, niet wetende dat ze ooit als landbouwjournalist aan het werk zou gaan. Na enkele jaren als radio- en televisieverslaggever te hebben gewerkt, lonkte toch het schrijven en kwam ze terecht op de redactie bij Agrio. Haar interesse in zowel landelijke als lokale politiek komt hier niet ongelegen. Een voorliefde voor de agrarische sector heeft ze al lang. Dit werd aangewakkerd tijdens de zomervakanties in Denemarken, waar ze werkte bij een melkveehouderij met Jersey koeien van haar oom en tante.

Beeld: Ellen Meinen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Vee & Gewas is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Oost-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Vee-en-Gewas.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Gelderland
  • Overijssel
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Vee-en-Gewas.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Gelderland
        • Overijssel
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top