Vee-en-Gewas.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Gelderland
      • Overijssel
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsMelkveeVideo: Fotoserie & video: Varkens maken plaats voor kaas in Betuwe

Video: Fotoserie & video: Varkens maken plaats voor kaas in Betuwe

Aico en Kirsten de Jongh runnen in de Betuwe een zuivelboerderij met winkel. Van rauwe melk maakt het jonge stel, met inzet van familie, kaas. Dit gebeurt in een oude varkensstal. Sinds april melken ze met een robot. Het echtpaar melkt 60 koeien. Een open dag vindt plaats op zaterdag 16 februari in Haaften. Bekijk alvast de fotoserie en video.
De kaasmakerij is met name het domein van Aico. ’s Middags wordt de ruimte verhuurd aan een collega.
De kaasmakerij is met name het domein van Aico. ’s Middags wordt de ruimte verhuurd aan een collega.
Nadat de wrongel is verwijderd, gaat de wei naar het vee.
Nadat de wrongel is verwijderd, gaat de wei naar het vee.
Een wettelijk verplichte waarschuwing is op de tank geplakt.
Een wettelijk verplichte waarschuwing is op de tank geplakt.
De bedrijfsauto wijst op hun activiteiten op social media.
De bedrijfsauto wijst op hun activiteiten op social media.
Behalve boerenkaas, maakt De Jongh onder andere veel soorten yoghurt.
Behalve boerenkaas, maakt De Jongh onder andere veel soorten yoghurt.
Een vertrek voor het bereiden van karnemelk en andere zuivel.
Een vertrek voor het bereiden van karnemelk en andere zuivel.
Het pekelbad is gemaakt door het aansmeren van een van de mestkelders onder de varkensstal.
Het pekelbad is gemaakt door het aansmeren van een van de mestkelders onder de varkensstal.
In de kaaskamer rijpen veel soorten kruidenkaas.
In de kaaskamer rijpen veel soorten kruidenkaas.
In de boxen ligt gedroogde mest.
In de boxen ligt gedroogde mest.
Sinds april 2018 melkt de familie met een robot.
Sinds april 2018 melkt de familie met een robot.
Voederbieten verrijken het rantsoen van de koeien.
Voederbieten verrijken het rantsoen van de koeien.
De boerderijwinkel is vijf dagen per week geopend.
De boerderijwinkel is vijf dagen per week geopend.
Veel streekproducten en seizoensgroenten worden uitgewisseld met andere winkels.
Veel streekproducten en seizoensgroenten worden uitgewisseld met andere winkels.
Behalve verkoop in de winkel levert de familie aan Albert Heijn en rechtstreeks aan restaurants.
Behalve verkoop in de winkel levert de familie aan Albert Heijn en rechtstreeks aan restaurants.
Het nieuwste product is uiterst smaakvolle bierkaas.
Het nieuwste product is uiterst smaakvolle bierkaas.
Het dijkje wijst de weg naar de zuivelboerderij te Haaften.
Het dijkje wijst de weg naar de zuivelboerderij te Haaften.

Een bezoek brengen aan de open dag in Haaften? Lees hier meer.

Lees het hele verhaal achter de verbouwing in nieuwe editie van Vee & Gewas die verschijnt op zaterdag 16 februari. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefnummer aan.

Kaas maken in oude varkensstal - Kaasboerderij de Buitenhoeve
Kaas maken in oude varkensstal - Kaasboerderij de Buitenhoeve
YouTube toestemming
Het bekijken van deze video kan ertoe leiden dat cookies worden geplaatst door de aanbieder van deze video. Momenteel zijn jouw voorkeuren zo ingesteld dat je geen toestemming hebt gegeven om deze cookies te plaatsen, daarom kan je de inhoud niet bekijken. Wil je dat toch? Klik dan op de onderstaande knop om alsnog toestemming te geven.
Foto van Ruth van Schriek
Tekst: Ruth van Schriek

Na van alles gedaan en gezien te hebben, teruggekeerd naar de Achterhoek. En bijna terug naar de boerderij waar ze opgroeide. Na jaren als eindredacteur voor de kranten en magazines van Agrio gewerkt te hebben, trok ze zelf de laarzen aan. Met camera, pen en papier op weg naar boeren, om met veel belangstelling hun altijd interessante verhaal te horen. En dit bij thuiskomst op te schrijven.

Beeld: Ruth van Schriek, Bram Teeuwsen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou:
Melkvee.nl logo
Alles over de melkveehouderij, economische ontwikkelingen, beleidsonderwerpen, huisvesting, mechanisatie, voeding, gezondheid, voeding en fokkerij op Melkvee.nl
Praat mee
Vee & Gewas is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Oost-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Vee-en-Gewas.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Gelderland
  • Overijssel
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Vee-en-Gewas.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Gelderland
        • Overijssel
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top