Vee-en-Gewas.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Gelderland
      • Overijssel
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesBoermarke uit Enschede gaat plantaardige kazen produceren

Boermarke uit Enschede gaat plantaardige kazen produceren

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie
Boermarke uit Enschede bouwt een nieuwe productielijn voor het maken van plantaardige kazen. Met de nieuwe lijn wil Boermarke dagelijks tien ton plantaardige kaas produceren.

Van origine produceert Boermarke desserts zoals roomijs, vla, yoghurt en verschillende fruitproducten. Het bedrijf was dan ook al langer bezig met de productie van vegan dessert- en ijsproducten op basis van kokos, haver, soja en amandel. Nu komen daar de vegan kazen op basis van kokosolie bij.

Feta en mozzarella

Boermarke breidt het assortiment niet alleen uit met een vegan Goudse kaas. „Na marktonderzoek en ontwikkelingen hebben we nu diverse producten ontwikkeld als alternatief voor normale kaas. Naast een plantaardige variant op de traditionele Goudse kaas hebben we ook producten ontwikkeld die lijken op fetakaas en mozzarella. Maar we zijn ook bezig met de ontwikkeling van andere kaasvervangers”, vertelt Emmy Bekhuis, productontwikkelaar bij Boermarke. Op dit moment richt het bedrijf zich vooral op alternatieven voor de zachte varianten van kaas.

Maaltijdsalades

De machines voor productie, rijping en verwerking van plantaardige kazen worden de komende week geïnstalleerd in de fabriek in Enschede. De nieuwe productielijn is volgens Boermarke makkelijk uit te breiden, waardoor de fabriek snel kan opschalen. Reynier Varvik, directeur van Boermarke, verwacht zelf dat de plantaardige kazen het vooral dicht in de buurt goed gaan doen. „We leveren al langer de sausjes voor maaltijdsalades, maar ik denk dat je binnenkort in de supermarkt ook salades met vegan-feta kan vinden. Daar zullen onze nieuwe producten goed in passen.”

Tekst: Sandra Wilgenhof

Beeld: PXhere

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Vee & Gewas is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Oost-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Vee-en-Gewas.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Gelderland
  • Overijssel
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Vee-en-Gewas.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Gelderland
        • Overijssel
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top