Van Riek tot Vork bedoeld om boer en burger samen te brengen

Het doel van de organisatoren is om de bezoeker op een speelse manier dichter bij de boer te brengen en de link te leggen tussen wat je eet en waar dat vandaan komt, schrijft de organisatie in een persbericht. „We bieden een verfijnd gerecht aan waarbij de bezoeker door een smaakversterkend audioverhaal het verhaal achter dat wat men eet te weten komt.”
Interactie
Van Riek tot Vork vindt aanstaande zaterdag 4 juni plaats op het Grote Kerkplein in Zwolle. Tijdens het evenement zijn namens Boert Bewust ook boeren en tuinders aanwezig uit IJsseldelta, Vechtdal, Salland en IJsselvallei. Zij serveren de gasten aan tafel en gaan na afloop in gesprek met bezoekers. „De boeren kunnen vervolgens ook met de bezoeker in gesprek en hun mening vragen over het verhaal dat ze hebben gehoord. Zo ontstaat er een mooie wisselwerking tussen boer en burger”, aldus voorzitter van Vechtdal Boert Bewust Gerrie Kleene.
Het evenement wordt gefinancieerd door ondere andere LTO Noord, Agrifirm en Europees fonds voor landbouw Leader.
Tekst: Thije Jansen
Beeld: Van Riek tot Vork
Bron: Vechtdal Boert Bewust