Vee-en-Gewas.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Provincies

      Subcategorieën

      • Gelderland
      • Overijssel
    • Politiek
    • Waterschappen
    • Melkvee
    • Akkerbouw
    • Varkens
    • Pluimvee
    • Opinie
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Evenementen
  • Top
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsProvinciesOverijsselVan Riek tot Vork bedoeld om boer en burger samen te brengen

Van Riek tot Vork bedoeld om boer en burger samen te brengen

Vechtdal Boert Bewust organiseert in samenwerking met IJsseldelta Boert Bewust van Riek tot Vork. Bij dit evenement nemen bezoekers plaats aan een lang gedekte tafel en maken ze kennis met boerengerechten. Via een koptelefoon maken de gasten aan tafel kennis met boeren uit de omgeving, die ingrediënten van de gerechten hebben geproduceerd.

Het doel van de organisatoren is om de bezoeker op een speelse manier dichter bij de boer te brengen en de link te leggen tussen wat je eet en waar dat vandaan komt, schrijft de organisatie in een persbericht. „We bieden een verfijnd gerecht aan waarbij de bezoeker door een smaakversterkend audioverhaal het verhaal achter dat wat men eet te weten komt.”

Interactie

Van Riek tot Vork vindt aanstaande zaterdag 4 juni plaats op het Grote Kerkplein in Zwolle. Tijdens het evenement zijn namens Boert Bewust ook boeren en tuinders aanwezig uit IJsseldelta, Vechtdal, Salland en IJsselvallei. Zij serveren de gasten aan tafel en gaan na afloop in gesprek met bezoekers. „De boeren kunnen vervolgens ook met de bezoeker in gesprek en hun mening vragen over het verhaal dat ze hebben gehoord. Zo ontstaat er een mooie wisselwerking tussen boer en burger”, aldus voorzitter van Vechtdal Boert Bewust Gerrie Kleene.

Het evenement wordt gefinancieerd door ondere andere LTO Noord, Agrifirm en Europees fonds voor landbouw Leader.

Bezoekers luisteren tijdens het eten van de gerechten naar verhalen van boeren over de ingrediënten.
Bezoekers luisteren tijdens het eten van de gerechten naar verhalen van boeren over de ingrediënten.

Tekst: Thije Jansen

Beeld: Van Riek tot Vork

Bron: Vechtdal Boert Bewust

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Vee & Gewas is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Nieuwsbrief
Ontvang twee keer per week gratis het belangrijkste agrarische nieuws uit Oost-Nederland in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Vee-en-Gewas.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Provincies
  • Gelderland
  • Overijssel
Politiek
Waterschappen
    Melkvee
    Akkerbouw
    Varkens
    Pluimvee
    Opinie
    Vee-en-Gewas.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
    • Nieuws
      • Home
      • Provincies
        • Gelderland
        • Overijssel
      • Politiek
      • Waterschappen
      • Melkvee
      • Akkerbouw
      • Varkens
      • Pluimvee
      • Opinie
    • Marktcijfers
    • Video & foto
    • Dossiers
    • Kennispartners
    • Vakblad
      • Jaargangen
      • Verschijningsdata
      • Abonneren
    • Evenementen
    • Top
    • Het LeerErf
    Top