Jaarlijkse keuring Enter presenteert vier vleesveerassen

Al meer dan dertig jaar organiseert de stichting de keuring op het parkeerterrein bij de RK kerk in het dorp Enter. ‘Keuringen van vee behoren inmiddels tot het cultureel erfgoed. Naast nationale keuringen is de vleesveekeuring in Enter één van de weinige keuringen van vleesvee die nog worden gehouden,’ aldus Willemien Reurink-Reurink, Secretaris van de Stichting Commissie Vleesvee Enter.
Verschillende rassen
Er zijn 166 dieren ingeschreven van vier verschillende rassen. De rassen zijn Blonde d’Aquitaine, Piemontese, Verbeterd Roodbont en Belgisch Witblauw. De individuele keuringen van de dieren vinden in het ochtendprogramma plaats.
Alle stamboeken
In het middagprogramma is er eerst een officiële opening om 12.00 uur, waarna de jeugd, verdeeld in twee leeftijdscategorieën, het vleesvee voorbrengt. Daarna worden de algemeen kampioenen van alle stamboeken bekend gemaakt. Als laatste geeft de organisatie een uitleg over de vier verschillende rassen vleesvee.
Tekst: Loes van Schriek
Beeld: Ingrid Sweers